5 x GOUD op NK Lang

23 sept vond het NK lang te Appelscha plaatst. Voor de meeste OLifantjes was het een stukje rijden naar het hoge noorden, maar door het mooie weer, goede kaart en prima organisatie door HOC was het zeker de moeite waard.

Onze OLifantjes hebben hier weer een prima prestatie geleverd onder andere

1ste plaats bij de Dames 35 voor Larissa Rand

1ste plaats bij de Dames 40 voor Dunja v/d Riet

1ste plaats bij de Heren 35 voor Michel v Dongen

1ste plaats bij de Heren 45 voor Mark Heikoop

1ste plaats bij de Heren 50 voor Anne Heikoop

2e plaats bij de Heren 35 voor Jeroen Liefrink

3e plaats bij de Dames 21 voor Lina Bulovaite

4e plaats bij de Heren 21 voor Gerrit v/d Riet

 

Nu mijn eigen ervaring over de wedstrijd. Wetende dat Michel 4 minuten na mij zou starten, de week voorafgaand al begonnen met de psychologische oorlogsvoering…Samen met Michel de warming up gedaan. Om 11.07 klonk mijn startschot, daar begon mijn race. Zoals zo vaak, niet de tijd genomen om rustig te kijken en de 1ste post op zeker te gaan mezelf toch laten verleiden om als een kip zonder kop naar post 1 te rennen. Hierdoor kwam Michel alsnog eerder bij post 1. Mijn eerste mentale tik was een feit! Met nog 16 km te gaan, al wetend dat Michel voor me zou eindigen zou het een echte veldslag worden waarbij de mentale en fysieke component behoorlijk op de proef werden gesteld.

Ik heb nog geprobeerd om hier en daar andere routekeuzes te maken om alsnog bij Michel weg te komen, maar we bleven bij elkaar terug komen. Hierdoor is het tempo zeker hoger gebleven als ik alleen gelopen had. Na bijna 2 uur wedstrijd kwam de finish in zicht, een laatste eindsprint leverde mij nog 15 seconden winst op maar dat was niet genoeg om de verloren 4 minuten van post 1 goed te maken.

Het NK lang was voor mij een mooie wedstrijd met een prima baanlegging en organisatie. Ik heb er van genoten en met mij nog veel meer.

Nogmaals aan alle OLifantjes gefeliciteerd met de prestatie en HOC bedankt voor de organistatie

 

Jeroen

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.