Activiteiten

OLifant, Oriënteringslopen is Fantastisch!

Onze club is opgericht op 14 maart 1998, door een aantal enthousiastelingen. Het enthousiasme hebben ze inmiddels weten over te brengen op een steeds groter wordende groep leden, van jong tot oud. Inmiddels zijn we een club met ruim 50 leden en groeien we nog iedere dag. Met dit aantal zijn we zeker niet de grootste club in Nederland, maar onze leden zijn wel erg actief. Ieder weekend worden er wedstrijden bezocht in binnen- en buitenland. De provincies waarin we actief zijn, zijn Noord-Brabant, Zuid-Holland en Utrecht. Hier wonen de meeste leden en hebben we ook voornamelijk onze kaarten, waarop wij wedstrijden en trainingen organiseren.

Wij organiseren diverse activiteiten:

  • regionale wedstrijden,
  • wedstrijden voor de nationale competitie,
  • nationale kampioenschappen (korte afstand, klassieke afstand en estafette),
  • internationale wedstrijden,
  • trainingen voor eigen leden en
  • kennismakingsactiviteiten op oriënteringsloopgebied.

Verder assisteren wij bij meerdaagse wedstrijden zoals de Holland-OL.

Kaarten Om de kwaliteit van ons product te waarborgen stellen wij hoge eisen aan de kaarten die wij gebruiken. Enerzijds produceren wij die zelf, en anderzijds halen wij daarvoor gerenommeerde kaarttekenaars uit het buitenland. Ons kaartenbestand bestaat uit “eenvoudige” kaarten van bosgebieden, tot zeer gedetailleerde kaarten aan de kust. Voor een indruk van onze kaarten, kijk op onze kaartenpagina.

SportIdent Voor de registratie van onze wedstrijden maken wij gebruik van SportIdent. Dit elektronische punchingsysteem wordt wereldwijd gebruikt bij alle soorten oriënteringswedstrijden. Wanneer wij een wedstrijd organiseren, en u beschikt niet over een eigen SI-chip, kunt u deze tegen een kleine vergoeding bij ons huren.

Boseigenaren en bosbeheerders Een speciale plek bij ons hebben uiteraard de boseigenaren/bosbeheerders. Het mag duidelijk zijn dat wij al onze activiteiten in nauwe samenspraak met hen uitvoeren. Daarbij zoeken wij altijd naar mogelijkheden om ook voor de eigenaren/beheerders een toegevoegde waarde te zijn. De laatste jaren hebben wij zorgvuldig relaties opgebouwd met o.a. diverse gemeenten, diverse directies van Staatsbosbeheer, Defensie/Domeinen en stichting de Marken.