Urban oriënteering

Op zondag 26 juni organiseert OLifant een stadsoriëntatieloop op het terrein van de Universiteit Tilburg (Olympia Sports Bar, Sportweg 13a in Tilburg). Tussen 10.30 uur en 11.30 uur is er een vrije start en om 13.00 uur wordt de finish gesloten. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de wedstrijdkalender van de NOLB.

Fantastische prestatie Eef van Dongen

Op zaterdag 3 juli heeft ons eigen OLifantje, Eef van Dongen, zich namens Nederland geplaatst voor de finale van het WK sprint in Tsjechië. Dat was al reuze knap! Omdat ze in haar kwalificatiegroep 3e was, mocht ze in de finale helemaal tussen de toppers starten.
Na deze fantastische prestatie schitterde ze in de finale gewoon nog een keer en behaalde met de indrukwekkende tijd van 15.14 min (op 3,5km) de gedeelde 16e plaats van 45 vrouwen.
Wereldsucces!!

OLifantje op EOC

Eef van Dongen liet gisteren en vrijdag op de EOC zien heel wat in d’r mars te hebben, maar wat vond ze er zelf van?

Lees het op: http://www.nolb.nl/eef-eoc-sprint-2021/

MapRunF

Beste OLifanten,
Om toch een klein beetje het OL gevoel bij jullie binnen te brengen zijn we druk bezig om ons te verdiepen in het gebruik van MapRunF. Met dit appje kun je zonder dat er posten geplaatst zijn – met behulp van de GPS in je smartphone – toch even in de OL sfeer plaatsen. De app is te downloaden in de google Play Store en App Store voor Iphone. Na registratie kun je een event selecteren en daar gebruik van maken. Op de website van MapRunF kun je alle info over deze app terug vinden. http://maprunners.weebly.com/http://maprunners.weebly.com/maprunf—new-user.html

Het eerste event wat we getest en beschikbaar hebben gesteld in Nederland is een nieuw kaartje in Amersfoort en we hopen zeer snel de eerste resultaten daar aan te treffen.

LET OP: houd rekening met Covid maatregelen en het verkeer.

Mid winter competitie

Vandaag trotseerden een behoorlijk aantal lopers het druilerige weer in Soesterberg. Dunja had een aantal leuke lopen voor ons gemaakt en iedereen heeft zich dan ook (ondanks de regen) goed vermaakt! Gelukkig konden we na het lopen opwarmen in de kantine van Motorcrossclub MSV-Salz, waarvoor onze dank!

De uitslagen zijn te vinden in Winsplits en Splitbrowser

Oriëntrail

Op zondag 17 november heeft OLifant in de Loonse en Drunense Duinen een oriëntrail georganiseerd. Ongeveer 65 deelnemers hebben genoten van de schitterende omgeving, het zonnige winterweer en een bakje koffie bij de Rustende Jager.

Natuurmonumenten had voor deze gelegenheid toestemming gegeven met de restrictie dat de lopers op de paden zouden blijven. De baanlegger had de routes echter zo gelegd dat de lopers, naast de verschillende routekeuzes over de paden, ook voldoende doorsteken konden maken door het duinzand.

Afgaande op de reacties kunnen we concluderen dat het weer een geslaagde dag is geweest. Uitslagen zijn te vinden op: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=classes&databaseId=66979

Onze huisfotograaf heeft ook weer een aantal foto’s gemaakt. Deze zijn hier te zien.

NK Middle distance

Vandaag hebben we met 16 leden van OLifant deel genomen aan het NK Middle georganiseerd door Argus op de Arnhemse Heide. Een gevarieerd terrein met zwaar beloopbare heide en zeer technische delen op de kaart.
Het resultaat was prima, we hebben 5 verse Nederlandse Kampioenen in de diverse klasses en in totaal 10 podium plaatsen gescoord!

 • D21    1e plaats    Eva van Boven
 • D21    3e plaats    Ellen Laporte
 • D45    1e plaats    Larissa Rand
 • D50    1e plaats    Dunja van de Riet
 • H21    2e plaats    Michel van Dongen
 • H21    3e plaats    Remco Herreigers
 • H40    1e plaats    Jeroen Liefrink
 • H40    2e plaats    Ruud van Gorp
 • H50    3e plaats    Jorran van der Heijden
 • H55    1e plaats    Hans de Wit

Namens het bestuur OLifant allen van Harte Gefeliciteerd met het resultaat!!

NK Estafette

Vandaag hebben 23 oriëntatieloopteams van OLifant, MINOR, HOC’93, KOVZ en ARGUS tegen elkaar gestreden in een estafette. Hierbij werden door ieder team drie afstanden (4,5 – 3 en 6 km) afgelegd. Het weer was ons goedgezind en er heerste dan ook een goede sfeer!

De podiumplekken werden vergeven aan…

 1. OLifant 
 2. MINOR
 3. HOC’93

De SILVA-cup ging naar MINOR! De complete uitslag vindt u hier (Silva Cup & Relay).

Wij willen alle deelnemers bedanken en hopen jullie volgende keer weer terug te zien!

NK Sprint 2019

Gisteren hebben een kleine 100 deelnemers – ondanks de warmte – hun beste beentje voor gezet tijdens het NK Sprint in de binnenstad van Amersfoort. Hier vind je een filmpje en foto’s van deze dag! Namens alle Olifantjes bedankt voor de deelname en hier vinden jullie de splits.