NK Sprint

Wat was er ook alweer op zondag 17 juni……juist ja….Vaderdag, maar ook het NK Sprint in Nijmegen! En lieten daar nu redelijk wat OLifantjes aan deelnemen.

Oriëntatieloopvereniging Argus had goed uitgepakt en de deelnemers een gloednieuwe kaart voorgeschoteld met daarop een uitdagende baanlegging. Aan de organisatie zat ook nog een klein ‘vleugje’ OLifant, omdat Dunja door de wedstrijdcommissie was gevraagd de controle van de baanlegging voor haar rekening te nemen.

nksprint2018-6W2A8075-2018
Foto: Kees Geers & Katinka Mulder

Het oriënteren in de stad heeft de afgelopen jaren echt een vlucht genomen. Enerzijds komt dit doordat deze vorm van oriënteren snel, laagdrempelig  en ‘kijkbaar’ is, anderzijds komt het ook doordat het voor de verenigingen lastiger is om, gedurende het vogelbroedseizoen (i.v.m. natuurbescherming), boswedstrijden te organiseren. De NOLB heeft op deze manier van een nood een deugd gemaakt en het NK Sprint, wat deel uitmaakt van de nationale competitie, is eigenlijk de informele afsluiting van deze periode.

Aan het NK Spint hebben in totaal 95 mensen deelgenomen, waarvan 13 OLifantjes en daarvan zijn er 7 in de prijzen gevallen!

De uitslagen zijn te vinden op: http://www.nolb.nl/uitslagen

Ook deze keer hebben Kees en Katinka weer hele mooie foto’s gemaakt die terug te vinden zijn op: https://witschaap.nl/orientatieloopsport

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.