OLifant

NK Relay 2016

Net als vorig jaar had ook dit jaar onze vereniging de taak om het NK Relay (estafette) te organiseren en afgelopen zondag heeft Gerrit weer eens laten zien, dat hij is staat is om een mooie en uitdagende baanlegging te maken voor dit kampioenschap (kaart Vlb Gilze Rijen). Als wedstrijdleider had hij (bijna) alles in de hand, maar het enige dat was uitbesteed (toestemming voor de lopers op de vliegbasis) zorgde voor wat vertraging. Uiteindelijk kon de wedstrijd met 1 uur vertraging toch gewoon starten.

Onze vereniging had, ondanks het feit dat wij zelf het kampioenschap moesten organiseren, 5 teams kunnen formeren. Vanuit de andere vier verenigingen stonden er ook nog eens 16  teams aan de startlijn, dus er werd met 21 teams gestreden om het goud.

Na een geweldige eerste doorkomst van Darius, een sterke 3 km van Dunja en een knappe afsluiting van Pieter op de 6 km, moest ons eerste team genoegen nemen met het zilveren eremetaal. Het uiteindelijk winnende team van HOC was een (klein) maatje te groot. Al met al een puike prestatie van Olifant 1, maar natuurlijk ook een hoop goede (individuele) prestaties van alle andere Olifantjes waardoor we ook een tweede plaats hebben behaald met de Silva Cup.

De uitslagen:

Het eerste deel van dit (drukke) OL jaar hebben we dus goed af kunnen sluiten. Kijk gerust eens op www.nolb.nl of op www.orientatie.org om te zien wat er na de ‘zomerstop’ weer te beleven is op OL-gebied. Op 10 september organiseren wij in ieder geval weer onze volgende wedstrijd in de omgeving van Amersfoort.

Fijne (OL-) vakantie en tot snel!

 

Oja, tijdens de Estafette hebben Kees & Katinka ook nog wat foto’s gemaakt en deze zijn te vinden op www.olsport.nl/NKEstafette2016

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Club voor oriëntatielopen